Съвети за закупуване на ново жилище в строежДобре е да видите мястото, където ще бъде построен имотът, който Ви интересува - обърнете внимание на сградите наоколо, на комуникациите, каква ще е гледката от бъдещото Ви жилище.


Следващата важна стъпка е да се информирате колко ще бъде голям Вашият нов апартамент. В новото строителство площта на апартамента, който купувате е сбор от застроената площ на апартамента (т.е. площта, която ще използвате) + идеални части от общите части на сградата. Цената на апартаментите, ако е обявена като цена на кв.м. се изчислява на база общата площ на апартамента (т.е. върху сбора от застроената площ + идеалните части). Например:
Предлага се апартамент 60м2. От тези 60м2 има застроена площ 54м2 + 6м2 идеални части от общите части на сградата. Вашето жилище ще бъде на практика 54м2. Цената, например, е 900 евро/м2, т.е. Вие ще трябва да платите 900 х 60 = 54 000 евро


Обърнете внимание и дали в обявената квадратура за застроена площ се включват терасите на жилището.


Вижте проекта на жилището - какви ще са размерите на стаите, какво ще е разпределението им и си представете как ще го обзаведете и дали в този си вид ще Ви бъде удобно.


Ако искате да има централен ТЕЦ, поинтересувайте се дали всички собственици подписват декларации за включване (в противен случай, в последствие някои собственици се отказват от ТЕЦ и така няма възможност за топлофициране на сградата).


Вижте на работния проект къде се пада апартамента Ви и накъде гледат прозорците му - понякога жилищата имат хубаво южно изложение, но заради местоположението им в блока гледат в някоя от многобройните му секции и собствениците не могат да се възползват от предимствата на хубавото изложение.


Поинтересувайте се в какъв вид се продава апартамента - с какви настилки, дограми, врати, инсталации.


Обърнете внимание на сроковете за строителство и какви неустойки поема строителния предприемач при неспазването им.

 

 

 

 

 

 

 

English

Продажби

Наеми

За нас
За контакти
Изпрати имот
Въпроси

Начална страница


Агенция "Морада"
адрес:
гр. София, ул. "Гурко" №68,
факс: 9801261
телефон: 9801261, 9812349
GSM 0888393665, 0899998488
e-mail:
info@moradabg.com